آموزش بخش ترافیک های ورودی در آپنت OPNET

تصویر traffic-vrode_12947_1 آموزش بخش ترافیک های ورودی در آپنت OPNET

آموزش بخش ترافیک های ورودی در آپنت OPNET

در این بخش از آمورش شبیه ساز OPNET آموزش بخش ترافیک های ورودی در آپنت OPNET را برای شما کاربران عزیز  آماده کرده ایم که به صورت مختصر برایتان توضیح خواهیم داد.

آموزش بخش ترافیک های ورودی در شبیه ساز آپنت OPNET :

در این بخش از آموزش بخش ترافیک های ورودی ظرفیت ورودی ترافیک مدلساز را در نرم افزار آپنت OPNET توضیح خواهیم داد. در این درس خواهیم آموخت که :

  • یک مدل آماده که شامل ترافیک صریح می باشد را بررسی کنید
  • هر دو ترافیک گفتگو را وارد کنید.
  • چندین شبیه سازی را برای مشاهده و تاثیر گذاری رشد ترافیک در شبکه اجرا نمایید.

در این قسمت از آموزش بخش ترافیک های ورودی آموزش خواهیم داد که چگونه می توان ترافیک ورودی را از یک منبع خارجی وارد کرد. و همچنین شما می توانید برای ایجاد یک توپولوژی از فایل پیکربندی یک سرور VNE پایگاه داده استفاده کرده سپس داده ها را با استفاده از ابزارهای مختلف مثل NetScout nGenius, Cisco Netflow برای ایجاد ترافیک وارد کنید.

انواع ترافیک در مدلساز :

ترافیک تولید شده ای که توسط کاربر انجام می گیرد. اندازه و تعداد تراکنش ها در هر واحد زمانی را بر اساس یک توزیع مشخص می کند. ترافیک صریح را توسط پیکربندی اشیاء Application Definition و Profile Definition انجام می دهید.

جریان های ترافیک را که زمینه مسیریابی هم نامیده می شوند. اشیاء خاصی می باشند که ترافیک پایانی بین گره های منبع و مقصد را مشخص می کنند. می توانید جریان ترافیکی را بصورت دستی و با انتخاب اشیاء از پالت شئ یا وارد کردن آنها از یک منبع خارجی ایجاد کنید (Traffic > Import Traffic Flows…)

لینک مطابق با بار ترافیک، ترافیک زمینه با بیت بر ثانیه را مشخص می کند. می توانید این مورد ترافیک را در آپنت OPNET به وسیله پیکربندی بار زمینه برای صفات و خصوصیات یک لینک از Traffic > Import Baseline Loads استفاده کرد.

توضیحات بیشتر آموزش بخش ترافیک های ورودی در آپنت OPNET در ادامه مطلب.

آموزش بخش ترافیک های ورودی در باز کردن پروژه :

در این بخش برای باز کردن پروژه از منوی File گزینه Open… را انتخاب کنید. پنجره گفتگوی Open باز می شود. در قسمت File of Type گزینه Project را انتخاب کنید. سپس به پوشه basic بروید. (modelsstdtutorial_req basic). از لیست فایل ها Imp_Data را انتخاب کنید و Open را فشار دهید. از منوی File گزینه Save As… را انتخاب کنید و به مسیر مدل پیش فرض رفته و آن save کنید.

در این بخش شما از این موارد استفاده خواهید کرد.

  • ترافیک تولید شده برای امتحان یک سناریوی “چه می شود اگر”
  • جریان ترافیک انتها به انتها برای ترافیک ASSCII

برای دریافت مقداری مانند آمار تأخیر و زمان پاسخ در شبکه با ترافیک زمینه ، باید یک ترافیک داشته باشید. برای ایجاد یک ترافیک ( مانند کاربرد FTP) باید مرحل زیر را طی کنید.

  • اشیاء پیکربندی تعریف کاربرد و پروفایل را اضافه کنید
  • آمارها را انتخاب کنید.

در آپنت OPNET برای اجرای شبیه ساز پایه ، به پیکربندی نیاز دارید. در این قسمت با مراحل پیکربندی و مراحل اشیاء تعریف کاربرد و پروفایل ،‌ جعبه گفتگوی انتخاب آمارها ، جعبه گفتگوی Configure Discrete Event Simulation آشنا شده و مورد بررسی قرار می دهیم.

بازبینی اشیاء تعریف کاربرد و تعریف پروفایل در آپنت OPNET :

اگر در زیرشبکه 192_9_200 نیستید با دابل کلیک وارد آن شوید. کاربردهای مورد استفاده در این قسمت را مشخص کرده و بر روی شئ پیکربندی تعریف کاربرد راست کلیک کرده و Edit Attribute را انتخاب کنید. گزینه Application Definition را بر روی Default تنظیم کنید و کلید OK را فشار دهید.تا پنجره گفتگوی آن بسته شود. در پنجره گفتگوی Edit Attribute از شئ پیکربندی پروفایل با کلیک بر روی Value از سطر Profile Configuration گزینه Edit… را انتخاب کرده بررسی کنید که صفت Profile Name بر روی FTP(Light) قرار گرفته باشد.

با کلیک بر روی صفت Applications گزینه Edit… را انتخاب کرده بررسی کنید که File Transfer (Light) انتخاب شده باشد. سپس کلید OK را فشار دهید. در پنجره قبل بررسی کنید که صفات Operation Mode بر روی Serial (Ordered) ، Start Time (seconds) بر روی uniform (100, 110) ، Duration (seconds) بر روی End of Simulation و Repeatability برروی Once at Start Time قرار گرفته باشد. با کلیک بر روی OK جدول Profile Configuration را ببندیدبسته و سپس بر روی OK کلیک کنید تا پنجره گفتگوی Edit Attributes بسته شود.

گام دیگر بررسی آمارهای مشخص شده بر روی مجموعه می باشد. در فضای کاری کلیک راست کرده و Choose Individual DES Statistics را انتخاب کنید. دقت کنید که مسیرهای زیر انتخاب شده باشند. سپس بر روی OK کلیک کنید و وپنجره آن را ببندید.

  • Global Statistics > Ftp >Download Response Time (sec)
  • Link Statistics > point-to-point >utilization –>

آموزش بخش ترافیک های ورودی در وارد کردن آرشیو ترافیک :

حالا که با مدل جاری آشناییت پیدا کردید می توانید ترافیک زمینه انتها به انتها را از ترافیک ثبت شده وارد کنید. برای این کار دو مرحله ایجاد ترافیک و وارد کردن ترافیک به یک سناریو انجام می شود. در قسمت زیر مرحله دوم توضیح داده می شود.

روال وارد کردن :

در اینجا فایل آرشیو ترافیک در شاخه درستی قرار داده شود آنها باید به مدلساز وارد شوند و در شبکه برای سناریوی جاری به کار برده شوند. برای این منظور مراحل زیر را طی کنید.

از مسیر Traffic > Import Traffic Flows >From Text (.tr1, .tr2) Files… بر روی گزینه Add Directory… کلیک کرده و به مسیر modelsstdtutorial_req basictraffic (Windows) بروید و OK را بزنید. یک زیر شاخه درختی در پنل سمت چپ ظاهر می شود آن را ارتقا دهید و بر روی Imp_Data_Traf.tr1 کلیک کنید. با انجام این عمل کار در قسمت Start و Stop اطلاعات فایل ظاهر شده و در قسمت Selecter Archive نام فایل ظاهر خواهد شد. هنگامی که یک فایل ترافیک را وارد می کنید می توانید تنظیمات مختلفی مانند محدوده زمان ترافیکی که می خواهید وارد کنید را انجام دهید. اگر می خواهید. محدوده زمان را تغییر دهید می توانید در قسمت From و To یک زیرمجموعه از ساعات که تنظیم شده را مشخص می کند.

هنگامی که ترافیک را از یک فایل متنی وارد می کنید ممکن است نیاز باشد تا منطقه زمانی را مشخص کنید. که داده های ترافیک را در بر گرفته اند. اگر فایل ترافیک از منطقه زمانی متفاوتی گرفته شده باشد ،‌ باید در فیلد Data source Time Zone زمان مناطق را مشخص کنید. همچنین شما باید تعیین کنید که ماشین اداره کننده ترافیک ،کپی برداری شده را چگونه وارد کنید. برای پیکربندی ترافیک از منوی زیر Import Option به صورت زیر تنظیم کنید. When duplicate data from different sources exists, use the . . و همچنین بایستی داده های جمع آوری شده برای جریان ترافیکی به صورت زیر باشد.

آرشیو 1 ، از یک کاوشگر بر روی گره 1 می آید که مجموعه ترافیک آن به گره 2 ارسال می شود.

آرشیو 2 ، از یک کاوشگر بر روی گره 2 می آید که مجموعه ترافیک آن از گره 1 دریافت می شود.

اگر بخواهید هر دو کاوشگر مقدار یکسان گزارش کنند ، مد Minimum ،‌Maximum مقدارهای یکسانی را دریافت می کنند. البته اگر این کاوشگر مقدار متفاوتی را گزارش دهد ،‌ مد تعیین شده ارزش گذاری شده و مانند زیر استفاده می شود.

Maximum یعنی مقدار بزرگتر ترافیک استفاده شده است و Minimum یعنی مقدار کوچکتر ترافیک استفاده شده است. در برخی موارد حالت Addition انتخاب بهتری است. به عنوان مثال یک جریان از گره 1 به گره 2 به قطعاتی جدا شده و بر روی چندین مسیر ارسال می شوند‌ (یکی از گره 1 و دیگری از گره 2 ) . اگر ترافیک را در گره 1 یا گره 2 جمع آوری کنید از مدل Minimum یا Muximum استفاده کرده اید. اما اگر ترافیکی در وسط گره های 1 و 2 را جمع آوری کنید از حالت Addition برای یکی شدن ترافیک استفاده کرده اید.

در این مورد از حالات معمول استفاده کرده گزینه When duplicate data from differentsources exists, use the را بر روی حالت Maximum تنظیم کرده کلید Import را فشار دهید. در پنجره ای آمار واردات نشان داده شده بر روی کلید Close کلیک کرده پنجره Traffic Flow Import Statistics را ببندید تا Traffic Center نمایان شود. Traffic Center شما را قادر می کند که تجزیه و تحلیل ،‌ایجاد، و ویرایش ترافیک شبکه را در پنجره مرکزی انجام دهید.

در طی وارد کردن ،‌مدلساز بعضی مواقع همه ترافیک وارد شده با اشیاء شبکه مناسب را نمی تواند تخصیص دهد. این ترافیک ، ترافیک غیرنگاشته شده نامیده می شود. بعد از وارد کردن ترافیک غیرنگاشته شده ، می توانید ترافیک غیرنگاشته شده را در Traffic Center بررسی کنید و در صورت نیاز آن را ارجاع دهید. به عبارت دیگر ،‌اگر ترافیک غیرنگاشته شده ای باشد شما می توانید آن را در هر زمانی بعد از وارد کردن بوسیله انتخاب چک باکس Show Unmapped Traffic در Traffic Center بررسی کنید.

در طی وارد کردن ، مدلساز ترافیک را با نقاط پایانی در شبکه مورد استفاده گره های شبکه مطابقت می دهد.‌ بعضی مواقع مدلساز نمی تواند نقاط پایانی را برای اشیاء شبکه به دو دلیل حذف گره از شبکه و ترافیک نقاط پایانی را که قسمتی از شبکه نیستند را مطابقت داد. در این ورودی، همه ترافیکها برای نقطه پایانی بدون هیچ مشکلی تطبیق داده می شود. اگر یک مشکل ایجاد شود ، ترافیک غیرنگاشته شده نقطه انتهایی می تواند با یک شئ شبکه توسط انتخاب چک باکس Show Unmapped Traffic در Flows Browser و تخصیص ترافیک نگاشته نشده توسط گره های خاص تخصیص داده شود. برای اطلاع بیشتر درباره این ویژگی به قسمت Import Network Traffic از Modeling Concepts مراجعه کنید.

   آموزش بخش ترافیک های ورودی در جریان ترافیک مانند یک پیکان که دو گره را به هم متصل می کند و ترافیک انتها به انتها بین این گره ها را مشخص می سازد می تواند جریان ترافیک را از یک برنامه وارد کرده و یا به صورت دستی آن را ایجاد کند. هر جریان ترافیکی شامل یک یا چند صفاتی که ترافیک را در آن جریان شرح می دهند می باشد. مدل کتابخانه به شما این اجازه را می دهد که اشیاء درخواست در یک شبکه را ایجاد کرده و همچنین می توان گفت اشیاء جریان ترافیک نوعی شئ درخواست می باشند. اشیاء درخواست برای مشخص کردن درخواست ها برای شبکه منبع به عنوان مثال درخواست های ترافیک یا خطوط لوله ای دریافت ها استفاده می شوند.

جریان ترافیک که موقع وارد کردن فایل ترافیک ایجاد شده بود را به این صورت ببینید که ، ابتدا اگر نیاز است پنجره Traffic Center را ببندید و به محیط کاری در پنجره مدلساز بروید. از منوی Viw گزینه Demands و سپس Show All را انتخاب کرده مجموعه خط تیره آبی رنگ در شبکه ظاهر خواهد شد. این اشیاء جریان ترافیک در مدل انتها به انتها ی ترافیک پس زمینه می باشد. هر جفت LAN دارای دو جریان ترافیکی متصل می باشند که هر یک ترافیک مشخصی از یک منبع منفرد به مقصد منفرد می باشد. در پایان امیدواریم از آموزش بخش ترافیک های ورودی در آپنت راضی بوده و به خوبی آن را یاد گرفته باشید.

 

مطالب مرتبط
ثبت نظر
ریفریش کنید!
نظرات کاربران (۰ مورد)

هیچ نظری ثبت نشده است