پروژه ارزیابی پروتکل AOMDV با کاهش مصرف انرژی WSN با متلب
در این پست پروژه ارزیابی پروتکل AOMDV با کاهش مصرف انرژی WSN با متلب را آماده کرده ایم که عنوان دقیق آن ارزیابی پروتکل AOMDV و ارائه روشی جدید برای کمینه کردن مصرف انرژی در مسیریابی شبکه حسگر بیسیم می باشد. پروتکل مسیریابی AOMDV یکی از پروتکل های مسیریابی است که در هر مرحله کشف مسیر چندین مسیر جایگزین را نگهداری می کند تا در صورت نیاز از آنها استفاده کند. در این پروتکل خطاهای مسیر به علت دخالت گره های سیار تکرار شده برای ارسال بسته رخ می دهند. از طرفی الگوریتم LEACH یکی از روش های معروف برای مسیریابی داده ها در شبکه های WSN است که بر مبنای خوشه بندی کار می کند و نقش اساسی در اداره کردن مصرف انرژی دارد.
ما در این پروژه قصد داریم با کمک گرفتن از الگوریتم LEACH انرژی مصرفی در پروتکل AOMDV با استفاده از گره ها با انرژی کاهش یافته، به حداقل برسد که این مسئله باعث افزایش طول عمر شبکه می شود. پس از ارائه ی این روش تلفیقی با استفاده از شبیه سازی، کارایی روش مطلوب با نرم افزار MATLAB بررسی شد است.
نوآوری در این پروژه:
الگوریتم LEACH در پروتکل مسیریابی AOMDV ایده ی اصلی مورد بحث در این پروژه می باشد و انتظار می رود که با استفاده از مزیت های الگوریتم LEACH به یک روش تلفیقی و همچنین کارآمد برای کاهش انرژی مصرفی در پروتکل مسیریابی AOMDV دست پیدا کنیم. در واقع یک روش جدید برای به حداقل رساندن انرژی مصرفی برای مسیریابی را ارائه می کنیم.
توضیحات بیشتر و فیلم اجرا و تصاویر خروجی پروژه ارزیابی پروتکل AOMDV با کاهش مصرف انرژی WSN با متلب در ادامه مطلب برای شما کاربران عزیز فراهم شده است.
با توجه به اینکه استفاده از مسیرهای نا معتبر (که در AODV احتمال نسبتا بالایی دارد) از لحاظ مصرف انرژی هزینه بر است، در AOMDV سعی شده است تا با نگه داری تعداد بیشتری مسیر جایگزین هزینه ی استفاده از مسیرهای نامعتبر را کاهش دهد. زیرا در این پروتکل در صورت استفاده از مسیر نامعتبر لازم نیست فرآیند در خواست مسیر جدید بار دیگر پیاده سازی شود. این پروتکل سعی می کند مسیرهای لینک مجزا و بدون حلقه را شناسایی کند. تمامی جدول های مسیریابی در AOMDV برای حمایت از مسیریابی چندگانه شامل لیستی از چندین مسیر برای هر مقصد می باشند.
تمام مسیرهای مربوط به یک مقصد دارای شماره توالی یکسانی هستند. این پروتکل برای جلوگیری از ایجاد چرخه در شبکه و نیز اطمینان از مجزا بودن مسیرها، مقدار فاصله تا نود منبع و آخرین گام را برای هر مسیر ذخیره می کند. مقدار فیلد دادهای مربوط به فاصله تا نود منبع تا زمانی که یک مسیر برای شماره توالی بالاتری دریافت نشده باشد، بدون تغییر باقی خواهد ماند.
هر نود برای اطمینان از لینک مجزا بودن مسیرهای موجود در جدول مسیریابی، پیام درخواست مسیری را که دارای گام بعدی مشابه و یا آخرین گام مشابه با یکی از مسیرهای موجود در جدول مسیریابی باشد را حذف میکند. مشاهده میشود تا زمانی که تمامی نودها به این قانون پایبند باشند تمامی مسیرها با شماره توالی یکسان لینک مجزا خواهند بود.
پروتکل مسیریابی AOMDV براساس دو مکانیزم مسیر link-disjoint و multiple loop-free عمل می کند. در پروتکل مسیریابی AOMDV فقط گره های disjoint در همه ی مسیرها در نظر گرفته می شوند. برای کشف مسیر، بسته های درخواست مسیر از طریق شبکه توزیع می شوند که به موجب آن مسیرهای چندگانه در گره ی مقصد و در گره های میانی ایجاد می شوند. مسیرهای چند گانهی loop-free با استفاده از روش تعداد پرش (hop) اعلان شده در هر گره به دست می آیند.
تصویر خروجی 1:
تصویر خروجی 2:
تصویر خروجی 3:
تصویر خروجی 4:
تصویر خروجی 5:
تصویر خروجی 5:
تصویر خروجی 6:
هیچ نظری ثبت نشده است