انواع فایل سیستم در ویندوز و تفاوت بین FAT32 و NTFS

  • چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
  • بازدید ۳۷۴ نفر

تصویر windows-file-system-fat32-ntfs_21676_ انواع فایل سیستم در ویندوز و تفاوت بین FAT32 و NTFS

فایل سیستم در ویندوز

در این بخش به بررسی تفاوت ها و ویژگی های انواع فایل سیستم می پردازیم و توضیحات مختصری در مورد هر کدام از آن ها ارائه می دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با فایل سیستم در ویندوز و تفاوت بین FAT32 و NTFS آشنا سازیم.

فایل سیستم چیست ؟

فایل سیستم در ویندوز در حقیقت روشی است که به منظور ذخیره، مدیریت و سازمادهی داده های ذخیره شده بر روی هارد دیسک استفاده می شود. فایل سیستم روشی را برای جدا کردن داده های موجود بر روی یک درایو و تبدیل کردنشان به قطعاتی مجزا که فایل نامیده می شوند ارائه می نماید. دیسک ها در حالت عادی فقط 0 و 1 را متوجه می شوند و داده ها را به این شکل ذخیره می کنند. فایل سیستم به این 0 و 1 ها معنا می بخشد و آن ها را به قطعاتی جدا از هم که فایل نامیده می شوند به ما ارائه می دهد.

انواع فایل سیستم

  • فرمت FAT که مختصر شده عبارت File Allocation Table می باشد.
  • فرمت NTFS که مختصر شده عبارت New Technology File System می باشد.
  • فرمت EXT که مختصر شده عبارت Extended File System می باشد.
  • فرمت exFAT که مختصر شده عبارت Extended File Allocation Table می باشد.
  • فرمت ReFS که مختصر شده عبارت Resilient File System می باشد.

اگر بخواهیم به صورت کلی فایل سیستم را تعریف کنیم، می توان اینگونه گفت که فایل سیستم نحوه ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات را مشخص می کند و باعث می شود که تا محل شروع قرار گیری اطلاعات و محل پایان آن ها مشخص باشد. شما با مطالعه این مقاله مفید و کاربردی می توانید هنگام انتخاب فایل سیستم، آن چیزی را که بیشتر به درد کار شما می خورد را انتخاب کنید.

تعریف FAT و NTFS

فایل سیستم FAT32 توسعه یافته فایل سیستم FAT می باشد که داده ها را در بسته های 32 بیتی ذخیره می کند. امروزه به دلیل قدیمی بودن این فایل سیستم کمتر از آن استفاده می شود. فایل سیستم NTFS همان طور که از نام آن نیز مشخص است، فناوری جدیدی است که در سیستم عامل ویندوز جایگزین فایل سیستم FAT شده است. بهتر است قبل از انتخاب یکی از این فایل سیستم ها، با توانایی ها و قابلیت های هر کدام آشنا شوید. در ادامه برخی از ویژگی های مهم هر کدام را ذکر کرده ایم.

تصویر windows-file-system-fat32-ntfs_21676_2 انواع فایل سیستم در ویندوز و تفاوت بین FAT32 و NTFS

قابلیت های FAT و NTFS

تحمل پذیری نقص

در فایل سیستم FAT32 به منظور جلوگیری از خراب شدن فایل ها موقع نقص در برق رسانی و یا خطا های بزرگ یک نسخه پشتیبان از جدول تخصیص نزد خود نگه می دارد تا در مواقع لزوم فایل های آسیب دیده را بازیابی کنید. این در حالی است که در فایل سیستم NTFS از تغییرات دیسگ یک گزارش تهیه می شود و در صورت بروز نقص برق رسانی و یا خطاهای بزرگ از این گزارش به منظور ترمیم فایل های آسیب دیده استفاده می کند. این عملیات ها بدون اطلاع کاربر انجام می شوند.

امنیت

شما در فایل سیستم FAT32 به منظور اشتراک گذاری اطلاعات باید اجازه و دسترسی داشته باشید و این نشان دهنده عملکرد مناسب فایل سیستم FAT32 در شبکه است ولی در شبکه محلی آسیب پذیر می باشد. اما فایل سیستم NTFS به شما امکان تعیین دسترسی برای فایل ها و فولدر های محلی را نیز می دهد.

فشرده سازی

فایل سیستم FAT32 برای فشرده سازی داده ها هیچ امکانی ارائه نمی کند در حالی که فایل سیستم NTFS امکان فشرده سازی تمامی فایل و ها و فولدر ها را به شما می دهد. در نتیجه سیستم به دلیل وابستگی به فشرده سازی های پارتیشن کند نمی شود.

تبدیل

شما به راحتی می توانید فایل سیستم FAT32 را به NTFS تبدیل کنید ولی عکس این تبدیل امکان پذیر نمی باشد و دلیل آن هم این است که فایل سیستم NTFS از یک پروتکل امن برای ذخیره داده ها استفاده می کند. البته می توانید از اطلاعات خود بکاپ تهیه کنید و دیسک را فرمت کنید.

نتیجه گیری

در مقاله حاضر مقایسه مختصر و مفیدی بین قابلیت ها و امکانات دو فایل سیستم FAT و NTFS انجام دادیم که می تواند در مواقع ضروری به کمکتان آید. نیاز نیست که شما همیشه این اطلاعات را در مورد فایل سیستم بدایند ولی در بعضی از مواقع لازم می شود که از نحوه کار کرد این فایل سیستم ها اطلاع پیدا کنید بنابراین توصیه میکنیم که این مقاله را در بوکمارک مرورگر خودت ذخیره کنید تا همیشه در دسترستان باشد.

مطالب مرتبط
ثبت نظر
ریفریش کنید!
نظرات کاربران (۲ مورد)
  1. تصویر آواتار کاربر 0
    محمد جواد دوشنبه , 21 اسفند

    سلام میشه بگید تو ویندوز xp بالاترین پارتشین بندی رو که میشه با اون انجام داد چقدر می تونه باشه ؟

  2. تصویر آواتار کاربر 0
    نازیلا فخیم زاده دوشنبه , 21 اسفند

    سلام آیا بین فایل های سیستم ntfs و exFAT از لحاظ پارتشین بندی و اندازه فایل ها محدودیت های زیادی هست ؟