دوره آموزش نرم افزار ABAQUS
نرم افزار ABAQUS یک ابزار مدلسازی قدرتمند و پرکاربرد در زمینه تحلیل به روش اجزا محدود است که کاربرد آن تنها محدود به تحلیل های مکانیک جامدات و سازه نمی باشد. به کمک نرم افزار ABAQUS می توان مسائل مختلفی مانند انتقال حرارت، نفوذ جرم، تحلیل حرارتی اجزاء الکتریکی، آکوستیک، مکانیک خاک، پیزو الکتریک و بسیاری از موارد دیگر را مورد بررسی قرار داد.
با توجه به کاربرد های وسیع نرم افزار آباکوس در زمینه های مختلف، بکارگیری و یادگیری آن، برای تمامی مهندسان و فعالان حوزه مکانیک، عمران، صنعت اتومبیل سازی، هوافضا و صنایع ساخت کالا های صنعتی امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. آموزش پیش رو، آموزش مقدماتی و مفهومی برای دانشجویان عمران و مکانیک به منظور ایجاد مدل سازی و تحلیل های صنعتی و مهندسی، تهیه شده است.
در ادامه سرفصل های فیلم آموزش نرم افزار آباکوس قابل بررسی بوده و پیش نمایش برخی از قسمت های آموزش نیز برای دانلود قرار داده شده است که به صورت آنلاین نیز قابل مشاهده می باشد.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب ارائه شده
فصل اول: معرفی نرم افزار آباکوس و ویژگی های آن
در این جلسه از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی نرم افزار آباکوس و ویژگی های آن در قالب سرفصل های زیر پرداخته می شود.
- تاریخچه نرم افزار آباکوس
- سیستم و ویندوز مورد نیاز برای نصب نرم افزار آباکوس
- معرفی مزایای نرم افزار آباکوس
- معرفی کاربرد های نرم افزار آباکوس
- معرفی چندین مثال کاربردی از نرم افزار آباکوس
فصل دوم: آموزش ترسیمات دو بعدی – ماژول Sketch
در جلسه دوم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول sketch و ویژگی های آن پرداخته می شود. منظور از sketch در نرم افزار ABAQUS ، پرده نمایش است که به محیط دو بعدی گفته می شود. در ماژول sketch ، کاربر می تواند ترسیمه رسم کند. از این ترسیمه ها در هر موردی که ABAQUS از شما رسم ترسیمه درخواست کند، می توان استفاده نمود. یکی از این موارد کشیدن مقطع قطعه ای است که قرار است از دوران این مقطع حول یک محور، قطعه ای ایجاد گردد.
فصل سوم: آموزش تعریف مصالح – ماژول Property
در جلسه سوم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Property و ویژگی های آن پرداخته می شود. در این ماژول کاربر قادر است تا مواد با خواص مختلف را در چهار چوب کتابخانه مدل های رفتاری آباکوس تعریف کرده و به part های مربوطه اختصاص دهد.
فصل چهارم: آموزش محیط تعریف قطعات – ماژول Part
در جلسه چهارم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول و Part و ویژگی های آن پرداخته می شود. در ماژوال Part کاربر قادر است تا هندسه مساله خود را ایجاد کرده و یا آن را اصلاح نماید. اصلاح هندسه به مدل های ایجاد شده در خود ماژول part محدود نمی باشد بلکه مدل های CAD درون ریزی شده به داخل ABAQUS را نیز شامل است.
فصل پنجم: آموزش مونتاژ قطعات- ماژول Assembly
در جلسه پنجم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Assembly و ویژگی های آن پرداخته می شود. با استفاده از ماژولAssembly کاربر قادر است تا قطعات داخل ماژول پارت را در یک مجموعه، کنار هم قرار دهد.
فصل ششم: آشنایی با روش های تحلیل – ماژول Step
در جلسه ششم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Step و ویژگی های آن پرداخته می شود. کاربر با استفاده از ماژول Step قادر است تا نوع تحلیل و یا تحلیل هایی که قصد دارد بوسیله حلگر های آباکوس صورت گیرد را در قالب تعریف step ، مشخص کند که هر تحلیل منفرد در قالب یک step انجام می شود.
فصل هفتم: آموزش اندرکنش قطعات – ماژول Interaction
در جلسه هفتم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Interaction و ویژگی های آن پرداخته می شود. با استفاده از ماژول Interaction می توان اندرکنش ها را تعریف نمود. از جمله اندرکنش ها می تواند به اندرکنش تماس بین دو part متفاوت و یا اندرکنش بخش های مختلف یک part با هم اشاره کرد.
فصل هشتم: آموزش بارگذاری و ایجاد شرایط مرزی – ماژول Load
در جلسه هشتم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Load و ویژگی های آن پرداخته می شود. در ماژول Load به غیر از اندرکنش ها که می توانند باعث اعمال بار و تنش به part ها شوند، part ها به صورت مستقیم نیز می توانند بارگذاری شوند.
فصل نهم: آموزش مش بندی قطعات – ماژول Mesh
در جلسه نهم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Mesh و ویژگی های آن پرداخته می شود. فرآیند مش زنی در محیط نرم افزار آباکوس، در ماژول مش صورت می گیرد که می توان گفت مهمترین ماژول نرم افزار ABAQUS است.
فصل دهم: آموزش انواع بهینه سازی در آباکوس- ماژول Optimization
در جلسه دهم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژول Optimization و ویژگی های آن پرداخته می شود. در بیشتر پروژه های مهندسی، می بایست ضمن تحلیل عملکرد یک قطعه، با اصلاح طراحی اولیه، قطعه را از لحاظ کارایی بهینه کنی که بهینه سازی می تواند با توجه به معیار های متفاوتی انجام شود. به کمک ابزار های موجود در ماژول optimization، کاربر قادر خواهد بود تا یک فرآیند بهینه سازی تعریف کند که در آن بعد از هر بار حل مسئله، با توجه به تنظیماتی که کاربر مشخص کرده، برنامه تغییراتی را در قطعه مد نظر اعمال و مجددا حل را تکرار کند. بعد از تکرار حل به تعداد دفعات معین، در آخر قطعه ای به دست می آید که در جهت اهداف بهینه سازی، اصلاح شده می باشد.
فصل یازدهم: آموزش انجام تحلیل واستخراج نتایج در آباکوس – ماژول های Job و Visualization
در جلسه یازدم از دوره آموزش نرم افزار ABAQUS به معرفی ماژولJob و Visualization می پردازیم. در هر کدام از ماژول هایی که در جلسات قبلی بررسی شدند، جزئی از فرآیند پیش پردازش یا preprocessing مدل المان محدود صورت می گرفت. در ماژول job، با تعریف یک job و انجام دادن تنظیمات آن، روش حل مدل المان محدود مشخص می شود. از زمان ثبت اولین نتایج روی فایل خروجی، کاربر می تواند به ماژول visualization رفته و خروجی های ثبت شده را ببیند.
سلام من نیاز به پکیج آموزشی نرم افزار آباکوس برای رشته ژئوتکنیک دارم لطفا راهنمایی کنید.
همین آموزش آباکوس که در توضیحات بالا معرفی شده، می تونه کمکتون کنه و مناسبه.
سلام خسته نباشید من می خوام یک تحلیل روی یک قطعه انجام بدم با برنامه ی آباکوس ولی متاسفانه یک سری از قوانین کار با آباکوس رو فراموش کردم.
ba salam ali bud aya emkane ersal ba email be kharej az keshvar ham emkan darad ya kheir mamnun misham javab bedahid
لینک دانلود آموزش با ایمیل خدمت شما ارسال میشه که از هر کجای دنیا به آسانی می تونید دانلود کنید.
سلام این آموزش برای رشته سازه قابل استفاده می باشد؟
بله برای رشته سازه نیز مناسب و قابل استفاده است.