پروژه شبیه سازی و تحلیل شبکه با نرم افزار OPNET
در این پست با طراحی یک شبکه نمونه با تعداد کاربر، میزبان و خدمات مختلف با نرم افزار OPNET آپنت در خدمت شما دوستان عزیز هستیم. هدف از این پروژه، نمایش اساس و پایه طراحی شبکه با توجه به کاربران، خدمات و مکان میزبان ها می باشد. امروزه بهینه سازی طراحی شبکه، از مشکلات اصلی می باشد. شبیه سازی اغلب برای طراحی مفهومی شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی اولیه معمولا چندین بار، بهینه سازی می شود تا بهترین طراحی ممکن به دست آید. پس از اینکه شبکه پیاده سازی شد، بهینه سازی شبکه باید به طور دوره ای در صول حیات شبکه انجام شود تا از عملکرد شبکه اطمینان حاصل شود و کارکرد منابع شبکه بازبینی شود.
این پروژه با توجه به توضیحات زیر انجام شده است و هدف از آن، طراحی شبکه ای با بالا ترین عملکرد، با توجه به محدودیت هزینه، خدمات مورد نیاز و انوع مختلف کاربران است. برای شرکتی که از 4 گروه محققان، مهندسان، فروشندگان و کاربران چند رسانه ای تشکیل شده، شبکه ای طراحی نمائید. یک مدل شبکه محلی را به کار ببرید که این اجازه را بدهد تا چندین کارگزار و مشتری را در یک شبیه سازی، شبیه سازی کنید.
این مدل میزان پیکربندی شبکه و همچنین میزان حافظه مورد نیاز برای شبیه سازی را به طور چشم گیری کاهش می دهد. این توانایی را خواهید داشت که پروفیلی تعریف کنید که الگوی نرم افزار های کاربردی که توسط کاربران هر یک از دپارتمان ها در شرکت به کار رفته است، را مشخص کنید.
با مراجعه به ادامه مطلب، نمودارهای به دست آماده از این شبیه سازی را با توضیحات آنها مشاهده نمائید.
شکل بالا، مربوط به سناریو Q3_Oneserver می باشد.
در تصویر بالا، نتیجه بدست آمده از شبیه سازی دو سناریوsimple network و busy network را مشاهده می کنید که نشان دهنده این است که در شبکه ای که ترافیک ایجاد شده است، میانگین زمان پاسخگویی صفحات در پروتکل HTTP نسبت به شبکه ای که ترافیک ندارد، زیاد است که در نمودار خروجی رنگ آبی برای شبکه ترافیک دار و رنگ قرمز برای شبکه بدون ترافیک است که به مدت 30 دقیقه شبیه سازی شده است.
نمودار بالا مربوط به زمان پاسخگویی دانلود Download Responsive Time مربوط به پروتکل Email است که با گذشت زمان متوسط، زمان پاسخگویی برای دانلود کم می شود و همچنین در شبکه ای که ترافیک وجود دارد، زمان پاسخگویی دانلود بالاست که در شکل بالا با رنگ آبی نشان داده شده است.
نمودار بالا مربوط به زمان پاسخگویی آپلود Upload Responsive Time مربوط به پروتکل Email می باشد که با گذشت زمان متوسط، زمان پاسخگویی جهت آپلود کم شده و همین طور در شبکه ای که ترافیک وجود دارد، زمان پاسخگویی دانلود نیر زیاد است که در شکل فوق، با رنگ آبی نشان داده شده که البته در قمستی از نمودار این زمان برای شبکه ای بدون ترافیک نیز افزایش داشته است که با گذشت زمان این زمان کمتر می شود.
نمودار بالا مربوط به زمان پاسخگویی اشیاه Object Responsive Time مربوط به پروتکل HTTP است که در این شکل نیز افزایش زمان پاسخگویی اشیاه در شبکه ترافیک دار را مشاهده می کنیم.
نمودار بالا مربوط به ترافیک دریافتی Trafic Received مربوط به پروتکل HTTP است.
نمودار باالا مربوط به utilization کارگزارها در سناریو busy network می باشد.
این نمودار بالا نیز برای utilization کارگزارها در سناریو busy network است.
دو نمودار بالا، متوسط زمان utilization در سناریو سوم یعنی یک سرور با تمام امکانات که با رنگ آبی در نمودار مشخص می باشد، نسبت به سرور های دیگر بیشتر است و این نشان دهنده بار سنگین روی سرور با تمام امکانات را نشان میدهد.
نمودارد بالا، مربوط به زمان پاسخگویی صفحات در پروتکل HTTP می باشد.
دو نمودار بالا، مربوط به utilization ها می باشد.
در نمودار های نشان داده شده، مشخص است که با گذشت زمان شبیه سازی، همچنان سروری که تمام سرویس ها بر روی آن قرار دارد متوسط میانگین زمانی بیشتری دارد.
هیچ نظری ثبت نشده است