پروژه مکان یابی 3 بعدی در شبکه حسگر بیسیم با نرم افزار MATLAB
در سالیان اخیر شبکه های حسگر بیسیم در کاربرد های مختلفی از شبکه های بیسیم به کار می روند. این روند در زمینه مکان یابی خود گره قبل از ارسال داده در ساختار شبکه می باشد. قابل ذکر است که انرژی اولیه نیز مورد نظر می باشد. گره ها مختصات خودشان را در فرآیند مکان یابی از طریق مختصات و استقرار خودشان تعیین می کنند. الگوریتم های مختلف با رویکرد های متفاوتی در زمینه مکان یابی در شبکه های سنسوری بیسیم ارائه شده اند که بیشتر آنها در دو بعد و یک سطح مشخص کار می کنند. به عنوان مثال پروتکل هایی مانند زیگ بی (ZigBee)، پگاسیس (Pegasis)، لیچ (Leach) ، لیچ سی (Leach-C) و … و حتی همراه با الگوریتم های تکاملی ای مانند ژنتیک (Genetic)، الگوریتم ازدحام ذرات بهینه (PSO) و … می توان این عملیات را انجام داد. همچنین در زمینه فازی نیز در بخش مکان یابی کارهای انجام شده است.
جهت مکان یابی در سطح مسطح دو بعدی به استقرار شبکه حسگر یا سنسوری بیسیم نیاز است که این کار باعث از دست دادن انرژی زیادی می شود و خطای شبکه کمی بیشتر از حالت عادی است. بدین منظور روش مکان یابی سه بعدی برای افزایش بهبود مکان یابی و استقرار گره، دقت ارسال داده در شبکه، خطای داده و ارسالی کمتر و خطای تخمین برای عمر شبکه مورد استفاده واقع می گردد. در محیط و سطوح دو بعدی، سه گره لنگر به صورت منحصر به فرد در مختصات سیستم تعیین می گردد، اما در محیط و سطوح سه بعدی چهار لنگر مورد نیاز است. در مکان یابی سه بعدی نیز همان روش هایی که در دو بعدی استفاده می شود را به کار می بریم.
توضیحات بیشتر، تصاویر خروجی در ادامه مطلب …
در این پروژه مسیریابی در شبکه سنسوری بیسیم با دو الگوریتم DV-HOP و بهینه سازی محدب انجام می شود. مسئله بهینه سازی محدب یا بهینه سازی کوژ یا Convex Optimization به یافتن مقدار حداقل یک تابع محدب از بین مجموعه ای محدب می گویند. مهمترین و اصلی ترین مزیت این نوع مسائل بهینه سازی در این است که نقطه ای بهینه محلی همان نقطه بهینه سراسری می باشد و هر الگوریتم بهینه سازی که نقطه بهینه محلی را یافت، در حقیقت نقطه بهینه سراسری را یافته است.
.
هیچ نظری ثبت نشده است