پیاده سازی الگوریتم کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله در پروتکل AODV با NS2
در این پست پیاده سازی الگوریتم کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله در شبکه MANET را آماده کرده ایم که در ادامه به توضیح روش پیشنهادی پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی پروژه شبکه با NS2 قرار داده شده است.
الگوریتم کلونی مورچه (Accountable Care Organizations – ACO) یکی از الگوریتم های الهام گرفته شده از طبیعت است و مطالعات و مشاهدات برروی کلونی مورچه ها می باشد. این بررسی ها نشان داده است که مورچه ها حشرات اجتماعی می باشند و زندگی آنها در کلونی ها است. رفتار موچگان اغلب به منظور پایداری کلونی می باشد تا برای بقای یک جز از آن.
ما در این پروژه روشی را برای جلوگیری از از حمله سیاه چاله با استفاده از الگوریتم کلونی مورچگان ارائه می دهیم. ما قصد داریم الگوریتم مورچگان را با پروتکل مسیریابی AODV در شبکه MANET ترکیب کنیم (جدول مسیریابی). همانطور که می دانیم در حالت بی قاعده ما می توانیم جدول اطلاعات مسیریابی پویا گره را بررسی کنیم (حالت بی قاعده یک حالتی است که باعث تولید و دریافت تمام ترافیک از طریق گره های موجود در شبکه می شود).
توضیحات بیشتر، فیلم و تصاویری از خروجی پروژه کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله در ادامه مطلب.
جدول اطلاعات مسیریابی پویا حاوی اطلاعات مسیریابی پویا می باشد یعنی این جدول شامل تمام مقادیر (ارسال از طریق کدام گره، از کدام گره به کدام گره،) می باشد. اگر عبور تمام ترافیک ها از یک گره نرمال باشد مقدار 1 در فیلد از طریق کدام گره… ثبت می گردد اما اگر گره مخرب (حمله سیاه چاله) باشد مقدار 0 در فیلد از… ثبت می شود. در نتیجه برای اینکه بررسی کنیم کدام گره نرمال و کدام گره مخرب می باشد، از جدول اطلاعات مسیریابی پویا استفاده می کنیم.
بنابراین در روش پیشنهادی ما قبل از ارتباط گره منبع در حالت بی قاعده پیام فعالیت را به تمام گره ها ارسال می کنیم و سپس درخواست های آنها را در جدول اطلاعات مسیریابی پویا ثبت می کنیم و بعد از آن ما قادر خواهیم بود تا مسیر های موجود در بین منبع و مقصد را مشاهده کنیم (مسیر های ممکن) و با استفاده از الگوریتم بهینه ساز کلونی مورچگان مسیر بهتر و همچنین مقادیر گره های موجود در آن مسیر را بدست آوریم.
توضیحات بیشتر به همراه پروژه ارائه می گردد.
تصاویری از خروجی پروژه کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله در پروتکل AODV:
تصویر خروجی 1:
تصویر خروجی 2:
تصویر خروجی 3:
تصویر خروجی 4:
تصویر خروجی 5:
تصویر خروجی 6:
سلام من می خوام این پروژه رو بخرم موقع وصل شدن به صفحه پرداخت پیام میده که شما از پرداخت انصراف دادید چیکار باید بکنم میشه کمکم کنید.
برای حل این مشکل کافی کش سیستمتون رو خالی کنید یا اینکه صفحه پرداخت رو چندباری ریفرش کنید اگر با این کارها مشکل حل نشد مبلغ رو کارت به کارت کنید بعد با شماره های بالا در تماس باشید تا ارسال کنیم.
سلام و خسته نباشید می خواستم بدونم می تونید پروتکل این پروژرو به DSR تغییر بدین ؟
بله مشکلی نیست قابل انجام است لطفا با ایمیل در ارتباط باشید
سلام عذر می خوام غیر از این پروتکل پروتکل دیگه ای هست که تو این پروژه بشه ازش استفاده کرد ؟
بله میشه همین ایده رو بر روی پروتکل های مشابه دیگه مثل DSR ، OLSR ، DSDV ، TORA و ... پیاده سازی کرد.
سلام به نظر شما برای یادگیری ns2 چه آموزشها و کتاب هایی خوبه اگه زحمت نیست لطفا پاسخ بدید ؟
سلام این پروژتون بهم خیلی کمک کرد تو پیاده سازی پروژه خودم واقعا متشکر .
سلام به نظر شما یادگیری ns2 خوبه یا آپنت می خواستم بدونم کارایی کدومشون بهتره ممنون ؟
یادگیری آپنت نصبت به ns2 خیلی خیلی آسون است چون برای استفاده از ns2 باید کلا به کد نویسی tcl مسلط باشید در حالی که توی آپنت با پنجره ها کار می کنید.
سلام پیاده سازی این پروژرو روی DSR می خوام انجامش براتون قابل مقدوره یا نه لطفا هزینش هم برام اعلام کنید متشکر .
لطفا درخواست رو توی ایمیل مطرح کنید تا رسیدگی بشه تا آخر شب بهتون پاسخ داده میشه
سلام من اگه بخوام نرم افزار ns2 رو نصب کنم کدوم نسخه برای این کار مناسبه ؟
از ns 2.35 استفاده کنید که کاملتر است.
ببخشید قربان این پروژتون داکیومنتاش کامله؟ یعنی هم همه فایل های پیاده سازی ns2 اون هست و هم گزارش کار همراهشه درسته؟
در کنار فایل های شبیه سازی با NS2 ، داکیومنت هم داره که شامل توضیح نحوه اجرا و خروجی گرفتن از پروژه و توضیحات برای روش پیشنهادی هست.