جزوه آموزشی کنترل تغییر مکان جانبی نسبی یا دریفت طبقات در ETABS 2015
در این پست برای دوستان مطالبی تحت عنوان کنترل تغییر مکان جانبی نسبی یا دریفت طبقات در ETABS 2015 را قرار دادیم که مطابق با ویرایش ۴ استاندارد ۲۸۰۰ کنترل Drift طبقات را مورد بررسی قرار داده است. امیدوارم مفید واقع گردد.
مقدمه ای بر کنترل تغییر مکان جانبی:
کنترل تغییر مکان جانبی یا تغییر مکان جانبی نسبی که کنترل دریفت (Drift) نیز گفته می شود. این عملیات، (کنترل دریفت) بعد از تحلیل و قبل از طراحی سازه مورد بررسی قرار می گیرد و یکی از کنترل های مهم استاندارد ۲۸۰۰ است.
با توجه به این که نیروی زلزله در ویرایش چهار استاندارد ۲۸۰۰ به تراز نهایی (۱٫۴ برابر) رسیده است، بنابر این در کنترل دریفت کمی سخت گیری شده است.
در استاندارد ۲۸۰۰ قید شده است که اگر از روش تنش مجاز استفاده شده باشد برای کنترل دریفت سازه باید دریفت های بدست آمده از آن در ۱٫۴ ضرب شده و سپس با مقادیر مجاز کنترل شوند.
در جزوه فوق روند کار مطابق با استاندارد ۲۸۰۰ و آیین نامه بارگذاری ASCE7-10 به این صورت است که ابتدا جهت کنترل دریفت نامنظمی پیچشی بررسی خواهد شد تا نقطه کنترل دریفت در پلان مشخص شود، سپس دریفت سازه با توجه به مشخصات آن، با انجام تنظیمات مربوطه کنترل می گردد.
توضیحات بیشتر و دانلود جزوه آموزشی کنترل تغییر مکان جانبی نسبی یا دریفت طبقات در ETABS 2015 در ادامه مطلب.
کلیات جزوه آموزشی کنترل دریفت:
۱-کنترل نامنظمی
الف) کنترل دریفت در مرکز جرم
ب) کنترل دریفت در محور های کناری یا لبه ساختمان
۲-۱- نامنظمی پیچشی
الف) کنترل نامنظمی پیچشی در ETABS 2015
۲- کنترل دریفت
این قسمت با ذکر یک مثال کنترل دریفت در ETABS 2015 تشریح شده است.
۳- دریفت مجاز برای تحلیل غیر خطی
الف) حداکثر تغییر مکان نسبی سازه برای تحلیل استاتیکی غیر خطی
ب) حداکثر تغییر مکان نسبی سازه برای تحلیل دینامیکی غیر خطی
توضیحات کامل را می توانید با کلیک کردن بر روی لینک دانلود دریافت نمایید.
مشاهده ویدئو در این باره
سلام وقت بخير، من در ايتبس تحليل و طراحی انجام دادم و الان می خوام کنترل دريفت رو به صورت نمودار به پايان نامه ام اضافه کنم. ممنون ميشم اگر نحوه ی خروجی نمودار دريفت رو بهم ياد بديد