آموزش بخش جریان ترافیک موجود در آپنت OPNET

  • پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴
  • بازدید ۳۸۲ نفر

تصویر grain-traffic_12989_1 آموزش بخش جریان ترافیک موجود در آپنت OPNET آموزش بخش جریان ترافیک موجود در آپنت OPNET

در این بخش از آموزش شبیه ساز OPNET آموزش بخش جریان ترافیک موجود در آپنت را برای شما عزیزان آموزش داده ایم امیدواریم  مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

آموزش بخش جریان ترافیک در آپنت :

در این قسمت از آموزش بخش جریان ترافیک به بررسی جریان ترافیکی پرداخته و یاد خواهیم گرفت که به چه طریق ترافیک پس زمینه انتها به انتها مدل شده از شئ جریان ترافیک استفاده می کند. وقتی ترافیک را به درون شبکه وارد می کنید ، شئ جریان ترافیک (پیکان های خط تیره آبی رنگی) برای نشان دادن این ترافیک ایجاد می کند. در این بخش ، یکی از این اشیاء را مورد بررسی قرار می دهیم. برای این کار از منوی Traffic گزینه Open Traffic Center را انتخاب کرده در Traffic Center ، نمای درختی زیر را گسترش داده و چک باکس جریان ترافیک آن را انتخاب کنید.

توضیحات بیشتر آموزش بخش جریان ترافیک موجود در آپنت در ادامه مطلب.

Flows > segment_1 > segment_4 > IP >unset > 192_9_200_210->192_9_200_27

در سمت راست اطلاعاتی در مورد ترافیک بر روی جریان انتخاب شده نشان داده می شود. بر روی جریان انتخاب شده کلیک راست کرده و گزینه Edit Attributes را انتخاب نمایید. جعبه گفتگوی Attributes برای این نمونه جریان باز می شود. مدل استفاده شده برای ایجاد این شئ جریان (ip_traffic_flow) دو صفات شامل ترافیک بر مبنای بیت بر ثانیه و ترافیک بر مبنای بسته در ثانیه می باشد که مشخص می کند ترافیک منبع به مقصد را این صفات ترافیک داده وارد شده را شرح می دهد. بر روی فیلد Value از صفت Traffic (bits/second) کلیک کرده و Edit… را انتخاب نمایید.

جعبه گفتگوی Profile باز شده هر شئ جریان شامل یک یا چند نمونه پروفایل ترافیک می باشد که مشخص کننده مقدار ترافیک برای آن جریان می باشد. یک پروفایل ، صفاتی است که داده های شخصی در قالب x-y می باشند. در این صورت ، مقیاس x مشخص کننده مدت زمان بر ثانیه و مقیاس y مشخص کننده نرخ ترافیک در واحد بیت بر ثانیه در هر واحد زمانی می باشد. بر روی Ok کلیک نمایید. تا جعبه گفتگوی Profile بسته شود، سپس دوباره بر روی Ok کلیک نمایید. تا جعبه گفتگوی Attributes هم بسته شود. و سپس بر روی کلید Close کلیک کنید تا پنجره Traffic Centerهم بسته شود

سازماندهی مقیاس :

حال که ترافیک شبکه را بارگذاری کرده اید می توانید به مکاشفه اینکه چه به وجود خواهد آمد بپردازید. اگر ابتدا 50 درصد و بعد 75 درصد رشد سازمانی و افزایش ترافیک به وجود آید. مدلساز می تواند از مقیاس سریع سازمانی مدل سریع و آسان را استفاده کند. در وحله اول بررسی کنید که Network Simulation Repositories به طور مناسب تنظیم شده یا نه برای این منظور از منوی Edit گزینه Preferences را انتخاب نمایید بعد در قسمت Search for: مقدار network sim را تایپ کرده و بر روی دکمه Find کلیک نمایید. مقدار فیلد Value از network sim Repositories برابر stdmod را تنظیم کرده و کلید Ok را فشار دهید. حالا می توانید خط مبنای پایه را ایجاد نمایید.

آموزش بخش جریان ترافیک در اجرای شبیه سازی :

از منوی DES گزینه Configure/Run Discrete Event Simulation را انتخاب نمایید جعبه گفتگوی Configure/Run DES باز شده اگر دکمه Simple… در سمت چپ و پایین ظاهر شده است بر روی آن کلیک نمایید تا در حالت ساده قرار گیرد مورد بررسی کنید قرار دهید که مقدار Duration بر روی 1800 ثانیه نتظیم شده باشد. در جدو ل Global Attributes بر روی next to Trafiic کلیک کنید تا صفات را به صورت گروهی مشاهده کنید دقت کنید که مقدار Traffic Scaling Factor برابر 1.0 و مقدار Traffic Scaling Mode برابر Background Traffic باشد. بر روی کلید Run کلیک نمایید. شبیه سازی شروع به اجرا می کند. بعد از پایان یافتن شبیه سازی بر روی کلید Close کلیک کرده جعبه گفتگوی Simulation Execution را ببندید.

خط مبنای نتیجه گیری را ایجاد کرده اید، اما هنوز نمی خواهیم به آن نگاه کنیم. می خواهیم تاثیر رشد ترافیک را ببینیم. بنابراین در این آمارها وقتی که بخواهیم نتیجه را بین هر سه سناریو مقایسه کنیم مشاهده خواهیم کرد. حال می خواهیم سناریوهای اضافه تر که ترافیک زمینه آنها 50 و 75 درصد رشد یافته را ایجاد کنیم. بهترین راه برای این روشها ، ایجاد رونویسی از سناریوی اصلی و تغییر مقیاس ترافیک در هر سناریو می باشد.

افزایش ترافیک تا 50 درصد :

از منوی Scenarios گزینه Duplicate Scenario… را انتخاب نمایید. نام سناریو را scaled_50_percent قرار دهید. در سناریوی جدید از منوی DES گزینه Configure/Run Discrete Event Simulation را انتخاب کرده صفت Traffic Scaling Factor را برابر 1.5 قرار دهید. دقت کنید که مقدار صفت Traffic Scaling Mode برابر Background Traffic باشد. در زمان بعد رویداد شبیه سازی را اجرا کنید. که ترافیک پس زمینه تا 50 درصد افزایش یافته باشد. بر روی Apply کلیک نمایید. تا پیکریندی DES ذخیره شود ، سپس بر روی کلید Cancle کلیک کرده از منوی File گزینه Save را انتخاب نمایید و پروژه را ذخیره کنید.

افزایش ترافیک تا 75 درصد :

از منوی Scenarios گزینه Switch To Scenario و بعد original_traffic را انتخاب کنید. از سناریوی اصلی رونوشت برداشته و با نام scaled_75_percent ذخیره کنید. در سناریوی جدید از منوی DES گزینه Configure/Run Discrete Event Simulation را انتخاب کنید. مقدار صفت Traffic Scaling Factor را به 1.75 تغییر دهید. دقت کنید که مقدار Traffic Scaling Mode برابر Background Traffic باشد. در ادامه رخداد شبیه سازی جداگانه ای را برای ترافیک پس زمینه با افزایش 75 درصدی اجرا کرده و بر روی Apply کلیک کنید تا پیکربندی DES ذخیره شود و سپس بر روی کلید Cancle کلیک نمایید از منوی File گزینه Save را انتخاب کنید.

شما می توانید شبیه سازی را برای چندین سناریو با دستورات جداگانه ای از جعبه گفتگوی Manage Scenarios… اجرا کنید. و همچنین شما می توانید نسخه برداری ،‌حذف و تغییر نام سناریوها را انجام دهید. حالا که هر سناریو با مقیاس ترافیک مناسب ایجاد شده می توانید دو سناریو را مانند یک دسته اجرا کنید. از منوی Scenarios گزینه Manage Scenarios… را انتخاب کنید. نکته ای وجود دارد که Results برای سناریوی original_traffic تا زمانی که دو سناریوی جدید در حالت انتخاب قرار نگرفتن به عنوان up to date نشان داده می شود.

فیلد Results را برای scaled_50_percent و scaled_75_percent به حالت تغییر دهید. سپس کلید OK را کلیک کنید. اجرای شبیه سازی شروع می شود. اجرای دو سناریو حدودا یک دقیقه زمان می برد. بعد از کامل شدن شبیه سازی جعبه گفتگوی DES Execution Manager را ببندید.

حالا که همه نتایجات جمع آوری شده می توانید سودمندی را برای لینک ها و زمان پاسخ دانلود FTP برای مشاهده ای چگونگی کارایی شبکه تحت بارهای مختلف ببینید. در فضای کاری کلیک راست کرده و گزینه View Results را انتخاب کنید. دقت کنید که نمودار DES انتخاب شده باشد. مقدار Results for: را برابر Current Project قرار دهید. در نمای درختی ،‌گزینه _Imp_Data را افزایش دهید. سپس مطمئن شوید که هر سه سناریو انتخاب شده باشند. در نمای درختی پایین از مسیر Object Statistics> 192_9_200 > 192_9_200_Segment1_link_0[0] > 192_9_200 > 192_9_200_Segment1_link_0[0] گزینه utilization —> را انتخاب کنید.

می خواهیم نتایجات را با هم مقایسه کنیم بنابراین همه آنها را در یک نمودار نشان می دهیم. در قسمت Presentation ،‌ منوی کشویی را به Overlaid Statistics تغییر نمایید. آمار سودمندی اگر به عنوان میانگین سودمندی در کل زمان دیده شود معنی بهتری خواهد داد می توانید یک فیلتر برای دیدن نتایجات میانگین سودمندی قرار دهید. در قسمت Presentation منوی کشویی پایین را به average تغییر دهید. در پایان بر روی کلید Show کلیک کرده نمودار میانگین سودمندی شبیه شکل زیر خواهد بود. مقدار سودمندی کم ( حدود 50 درصد برای سناریوی scaled_75_percent ) نشان می دهد که لینک LAN ما بین آنها در این شبکه خیلی باریک هست.

و همچنین x-axis برچسبی با زمان واقعی می باشد که داده ها را جمع آوری کرده که این اطلاعات بعنوان قسمتی از ترافیک وارد شده را شامل می شود و به طور خودکار با عنوان زمان شروع در شبکه را تنظیم می کند.

آمار دیگری که باید جمع آوری شود زمان پاسخ دانلود می باشد. نمودار ارزشمندی را به گوشه ای از مانیتورتان منتقل کنید. در نمای درختی پایین ،‌ چک باکس های آمار سودمندی را از حالت انتخاب خارج ساخته قسمت Global Statistics > Ftp را افزایش دهید و Download Response Time (sec) را انتخاب نمایید. سپس بر روی کلید Show کلیک کرده نکاتی در شکل سمت چپ وجود دارد که به شرح زیر می باشد. وقتی که ترافیک 50 درصد باشد ، میانگین زمان پاسخ دانلود تا حدودی افزایش می یابد. زمانی که ترافیک بالای 75 درصد باشد‌ میانگین زمان پاسخ دهی به شدت افزیش می یابد.

تصویر grain-traffic_12989_2 آموزش بخش جریان ترافیک موجود در آپنت OPNET

 (نمودار ميانگين سودمندی) (نمودار ميانگين زمان پاسخ دانلود FTP)

 بنابراین افزایش پیشنهاد شده ،‌ فقط یک مجموعه شبیه سازی اجرا شده می باشد برای نتایجات سودمندی به صورت آماری ،‌ ممکن است سعی کنید ترافیک انواع مختلف و تغذیه شبیه سازی متفاوت را بخواهید.

 

مطالب مرتبط
ثبت نظر
ریفریش کنید!
نظرات کاربران (۲ مورد)
  1. تصویر آواتار کاربر 0
    یوسف سه شنبه , 9 آبان

    از کارتون ممنونم

  2. تصویر آواتار کاربر 0
    یوسف سه شنبه , 9 آبان

    خیلی خوب