پروژه شبیه سازی شبکه حسگر بی سیم با پروتکل ZigBee در OPNET به همراه گزارش کار
پروژه شبیه سازی شبکه حسگر بی سیم با نرم افزار OPNET را آماده کردیم که در آن از پروتکل زیگ بی با 10 نود استفاده شده که مراحل انجام پروژه نیز در گزارش کار تشریح شده است. در ادامه به توضیحاتی روند انجام این پروژه شبکه پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی آن قرار داده شده است.
تنظيم سناريو در پروژه شبیه سازی شبکه حسگر بی سیم :
با باز کردن يک پروژه جديد مدلسازی را آغاز می کنیم و پیکربندي متن سناريو را به کمک Startup Wizard انجام می دهیم. نرم افزار OPNET Modeler را اجرا کرده و سپس از منوي File گزينه New و سپس Project را انتخاب و OK می نماییم و نام پروژه جديد را Simple WSN و قرار داده و OK را کلیک می کنیم. بر روي دکمه Next کلیک کرده و زمانی که Startup Wizard باز شد، گزينه “Create empty scenario” را براي Initial Topology انتخاب می کنیم.
در بخش Network Scale می بایست اندازه 1000*1000 متر را انتخاب و دکه Next را بزنیم و در پنجره Select Technologies نیز قسمت Zigbee را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک می کنیم. پس از انجام این مراحل، تنظیمات را یک بار مرور می کنیم و با کلیک بر روي کلید Finish پنجره Startup Wizard را می بندیم.
توضیحات بیشتر، فیلم و تصاویری از خروجی پروژه شبیه سازی شبکه حسگر بی سیم با OPNET در ادامه مطلب.
فضاي کاری در پروژه شبیه سازی شبکه حسگر بی سیم :
پس از ورود به فضای کاری، باید نودهای مورد نظر را جایگذاری کنیم که برای این کار نیاز است منوی Object Pallate را باز کرده و نود های مورد نیاز را به فضای کاری بیاوریم. نودهای انتخابی را از آن پنجره drag and drop کرده و در صفحه اصلی جایگذاری می کنیم. در این سناریو ما از 10 نود Zigbee End Device، یک نود Router و یک نود Coordinator استفاده کردیم که تصویر زیر (در گزارش آمده است) تنظیمات داخلی نودهای End Device را نشون میدهد که با کلیک راست روی هر نود و انتخاب گزینه Edit Attributes وارد تنظیمات نود شده و تنظیمات بیان شده را اعمال کنیم.
توضیحات بیشتر و کامل تر به همراه پروژه ارائه می گردد.
تصاویری از خروجی پروژه شبیه سازی شبکه حسگر بی سیم با پروتکل ZigBee در OPNET :
تصویر خروجی 2:
تصویر خروجی 3:
تصویر خروجی 4:
تصویر خروجی 5:
تصویر خروجی 6:
تصویر خروجی 7:
تصویر خروجی 8:
تصویر خروجی 9:
هیچ نظری ثبت نشده است