معرفی سیستم عامل امبدد
در این بخش شما را با سیستم عامل امبدد (Embedded operating system) آشنا خواهیم کرد و تفاوت این از نوع سیستم عامل ها با سیستم عامل های رومیزی یا دسکتاپی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سیستم عامل امبدد یا Embedded operating system چیست ؟
Embedded operating system که به معنی سیستم عامل تعبیه شده می باشد، در سیستم های جاسازی شده و نهقته مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از مزیت هایی که این نوع از سیستم عامل ها، بازدهی و کارآمدی بالای آنها می باشد که این بازدهی بالا از طرفی موجب از دست دادن بخشی از جزئیاتی می شود که توسط سیستم عامل های بزرگ ارائه می شود. برای عملکرد هایی که برنامه های تخصصی نیازی به آن ندارند و استفاده نمی کنند. از این نوع سیستم عامل ها بیشتر به عنوان سیستم عامل های بی درنگ یا RTOS (Real Time Operating System) استفاده می شود.
ایجاد محدودیت در در سیستم عامل های تعبیه شده
در سیستم عامل های تعبیه شده می توان محدودیت بیشتری بر روی دسترسی سخت افزار مورد استفاده به منابع سیستم همچون رام و رم اعمال نمود. توسعه دهندگان می توانند به منظور افزایش کارایی و بازدهی سی پی یو، کد های مهم و حیاتی را به زبان اسمبلی بنویسند. در بیشتر مواقع می توان به استفاده از یک زبان برنامه نویسی جا به جایی پذیر کل یک سیستم عامل را نوشت.
تفاوت سیستم عامل تعبیه شده و رومیزی
یکی از مهمترین تفاوتی که در میان سیستم عامل های تعبیه شده و سیستم عامل های رومیزی یا همان سیستم عامل هایی که اکثرا استفاده می کنیم وجود دارد این است که در سیستم عامل های رومیزی تمامی نرم افزار ها از جمله خود سیستم عامل به شکل یکپارچه با یک تصویر اجرای مرتبط می باشند در حالی که در سیستم عامل های تعبیه شده امکان بارگذاری و اجرای نرم افزار وجود ندارد بلکه فقط تعدادی نرم افزار خاص که از قبل مشخص شدند می توانند اجرا شوند.
هیچ نظری ثبت نشده است